Samurai Sikkerhet tar samfunnsansvar. Dagens le-vitamin er hentet fra serien Samurai Sikkerhet på TV2. Og som vi alle vet, god humor tar fordommene på kornet og setter dem i søkelyset på en måte vi ler godt av. Også vi som utdanner vekterne.

Fordommene er mange, og folks oppfatninger om en vekters hverdag er enda fler. Her er utdrag fra et innlegg i VG DEBATT for noen år siden:

“Vektere er folk som skal avlaste late politifolk…
Hvem de er ? Jeg kjenner noen av dem. De er skoletapere med mindreverdsfølelse. De er glade i vold og liker å se store å sterke ut. De fører seg i en vaggende gange med armene langt ut i fra siden og er klippt helt inn til svoren.Draktene de ifører seg er polstrete på alle kanter så de kan se ekstra kraftige ut. Så har de armyboots som nynazistene og ei svær lommelykt dinglende fra beltet. Som regel tygger de snus og får et ganske fårete utseende med den utstående overleppa. De har løftet stål, så de har svære overarmsmuskler og tyrenakker. De hadde ikke muligheten til å komme inn på politiskolen…til det var de for dårlige i alle fag. De spiste potetgull og drakk Cola i hele oppveksten. De var sjelden på skolen og spilte data spill med mye vold og så actionfilmer døgnet rundt. Så greide de 14 dagers vekterkurs med et nødskrik….de besto noe for første gang i sitt liv.
Det er slike typer som slippes ut på det sivile samfunn..Til å ta seg av taperne og stakkarne som sitter ruset og frossen på fortaugskanten.
Forby vektervirksomhet. Bare folk med en god politiskole skal ha rett til å holde nede en person med makt. Vektere er noe svineri, og jeg forlater et kjøpesenter og kommer aldri tilbake om jeg ser overnevnte bøller i sving.”

Hva vekteryrket egentlig er? Les mer her!

Les her om to glade vektere fra Hamar som utgjør en betydelig forskjell for utelivet i Mjøsabyen.