VEKTERINFORMASJON
Quisque molestie tristique nisi et luctus. Proin eget velit quis lorem euismod pulvinar. Phasellus lobortis tellus dignissim metus varius volutpat. Integer a lacus mauris.
Hvordan bli vekter?
Vekterbransjen er i sterk vekst og trenger flere godt motiverte medarbeidere. For å jobbe som vekter må du ha bestått vekterkurs, være fylt 18 år og ha tilfredsstillende vandel. Det finnes ingen formelle krav for norskferdigheter, men du må som et minimum beherske norsk muntlig og skriftlig relativt godt. Har du spørsmål, kan du lese våre Ofte stilte spørsmål (FAQ).
Som vekter kan du kan jobbe med:
- Vakthold over fast eiendom uten adgang for allmennheten
- Internt vakthold i bedrifter m.v.
- Vakthold over store verdier (pengetransporter, banker, postkontorer mv.)
- Vakthold i forretninger (butikkontroll)
- Beskyttelse av person (ledsagertjeneste)
- Vakthold over fast eiendom med begrenset adgang for allmennheten (boligblokker, sykehus o.l.)
- Vakthold ombord i skip, buss, trikk og andre offentlige kommunikasjonsmidler
- Vakthold over fast eiendom med fri adgang for allmennheten (parker, badeplasser o.l.)
- Vakthold i halvoffentlige steder som butikk og kjøpesenter
- Ambulerende patruljetjeneste
- Patruljering over større områder, herunder bomiljøvekterordningen
- Vakthold ved offentlig arrangementer
- Utrykningstjenester
(Kilde, bl.a. Vaktvirksomhetsutvalget)
Vi hjelper deg ut i jobb
Tar du vekterkurs hos oss, formidler vi gjerne søknaden din til potensielle arbeidsgivere. Vi har mange vaktselskaper som kunder, og som en ekstra service overfor dem videreformidler vi alltid søknader for de som ønsker det. Slik skaper vi en god situasjon både for deg og for vaktselskapene. Som IA-bedrift (Inkluderende arbeidsliv) har vi også et godt samarbeid med NAV både når det gjelder arbeidsutprøving og kursvirksomhet.
– Jeg ønsker å starte et vaktselskap. Hva gjør jeg?
- Først og fremst må du lese Vaktvirksomhetsloven – nøye. Loven gjelder for ervervsmessig vaktvirksomhet og egenvakthold. Lenke til Vaktvirksomhetsloven på Lovdata
- Deretter må du lese Vaktvirksomhetsforskriften – nøye. Lenke til Vaktvirksomhetsforskriften på Lovdata
- Sjekk spesielt det strenge vandelskravet for eier, daglig leder, styre og personer med vaktvirksomheter. Les mer om vandelskravet for vaktvirksomheter i vaktvirksomhetsforskriftens paragraf 4.
- Du må ha etablert et firma i Foretaksregisteret eller Enhetsregistrert før tillatelse gis. Finn alt du trenger å vite om å etablere et firma på Altinn.
- Send inn søknad om tillatelse til å utøve vaktvirksomhet til politiet. Søknaden skrives på søknadsskjema fastsatt av Politidirektoratet og sendes til politidistriktet der virksomheten skal utøves. Omfatter søknaden tillatelse til å utøve vaktvirksomhet i flere politidistrikt, sendes søknaden til politidistriktet der foretaket har sitt hovedkontor. Søknadsskjema og mer informasjon finner du på politiets hjemmesider.
Kom lettere i jobb
Vi i Sikkerhetsakademiet ønsker at du skal lykkes i det du gjør og det du liker. For oss er det viktig å vite at alle kursdeltagere fra våre kurs kommer ut i jobb og er kvalifiserte for den jobben de skal gjøre. Vi samarbeider med flere firmaer om formidling av praksisplass og enkelte oppdrag. Spør oss om du er interessert i å vite mer.
Stillingene under er hentet fra NAV.no. Kontakt ansvarlig i den enkelte stillingsannonsen for formell søknad og CV.
Ledige stillinger
[wp-rss-aggregator exclude=»2509″]
Vaktvirksomhetsloven
Ved lov om vaktvirksomhet av 13. mai 1988 nr. 29 (vaktvirksomhetsloven) ble de private vaktselskapers virksomhet for første gang lovregulert i Norge.
Vaktvirksomhetsloven kommer til anvendelse på ervervsmessig virksomhet av en viss varighet og omfang. Kravet til ervervsvirksomhet innebærer at virksomhet må skje i næringsøyemed. Ikke-ervervsmessig vaktvirksomhet og vaktvirksomhet som utøves av statlige eller kommunale institusjoner omfattes ikke av loven. Vaktvirksomhetsloven oppstiller krav om at den som utøver eller inngår avtale om vaktvirksomhet skal ha tillatelse til dette. Tillatelse gis av politimesteren i det distrikt virksomheten skal drives fra. Dersom virksomheten omfatter flere politidistrikter, gis tillatelse av vedkommende landsdelspolitimester.
Loven bestemmer at tillatelse til å drive vaktvirksomhet kan gis til personer som er myndige norske statsborgere, har fast bopel i Norge, har «tilfredsstillende vandel» og «for øvrig ikke anses uskikket til å kunne utøve vaktvirksomhet på forsvarlig måte i samsvar med «god skikk innenfor bransjen».
Vaktvirksomhetsforskriften
Justisdepartementet ga den 25.august 1989 forskrifter til loven (Vaktvirksomhetsforskriften) med hjemmel i vaktvirksomhetsloven § 6. Forskriftene regulerer nærmere kravene til ansatte, utdanning, uniform, legitimasjon, bruk av hund samt våpen.
Annet relevant lovverk
- Straffeloven og straffeprosessloven (Lov om rettergangsmåten i straffesaker)
- Politiloven (forbudet mot privat rettshåndhevelse)
- Annet regel- og avtaleverk m.v. som regulerer vaktselskapenes virksomhet
- Arbeidsmiljøloven
- Personopplysningsloven
- Alkoholloven
- Serveringsloven