Det finnes mye som en vekter må tenke på i løpet av arbeidsdagen. Av og til kan det bli my stress, og da glemmer vi lett detaljer. Da er det viktig å ha utstyret på plass og klart til bruk. Her er noen tips fra oss.

1. Notatblokk og penn

Dette er noe alle vektere bør gå med. Det å kunne ta raske notater så raskt som mulig etter stressende situasjoner er veldig viktig. Å skrive ned hendelser eller viktige beskjeder gjør at du har kontroll og sikrer deg mot beskyldninger i ettertid. Står du for eksempel alene og det skjer noe på jobb, er du avhengig av å kunne dokumentere til vaktjournalen det du har opplevd. Da er notatblokken et greit verktøy på veien. Dato, tid, sted, hendelse og tiltak. Kort og enkelt. Mobiltelefon kan være et nyttig redskap. Den kan du bruke til å sikre bevis, ta bilder, ta opp trusler og ikke minst lese inn det du skal huske.

 

2. Gode sko

Hva skjer med ryggen når du går på dårlige sko? Den slites ut. Slitasje på knær og rygg er en av de vondeste skadene du kan få og som de som står og går mye er veldig utsatt for. Derfor er det utrolig viktig at vektere prioriterer egen helse. Gode sko gjør det også mer behagelig å jobbe over lengre tid.
Visste du at: En gjennomsnittsperson går mellom 5.000 og 8.000 skritt i løpet av en hel dag. Hvor langt tror du en vekter går på bare 5 timer?

 

3. Munnbeskyttelse til livreddende førstehjelp

Se for deg situasjonen: Du er på jobb, og en rusmisbruker tar overdose. Hjertet hans stopper! Vennen hans, som er ut av stand til å gjøre noe som helst riktig, skriker rundt seg febrilsk etter hjelp. Du er første person på stedet. Du ser skum, skitt, noen sår og kanskje små blemmer og kutt rundt munnen hans. Selvfølgelig starter du HLR med 30 kompresjoner. MEN, du kvier deg veldig for å gi de 2 livsnødvendige innblåsingene til rusmisbrukeren. Likevel så må du redde livet hans!

Hva gjør du?

Munnbeskyttelsen i plastikk fin å ha. En liten form for pose med innblåsingshull som beskytter deg mot å treffe munnen hans. Førstehjelpsveske er noe du normalt har med deg. Sjekk hva du har i den, og skaff deg riktig utstyr som enkeltmannspakke, gassbind, teip, saks og munnbeskyttelse.

 

…til slutt: Lommelykt

Vektere som går som mobilvektere har normalt sett et utstyrsbelte med mye utstyr. De har kanskje alt de trenger. Derimot, så har en ordensvakt og dørvakter normalt sett minimalt med utstyr på seg. Så dette er til dere dørvakter: Skaff dere en liten og solid lommelykt. Det gjør at du kan finne saker i mørket, signalisere til ville gjester nær scenen (strobe-funksjon), vurdere om noen er på rusmidler, og ikke minst beskytte deg med enkle knep i farlige situasjoner. Lykten kan fungere i en selvforsvarssituasjon og du kan blende en angriper.