Nye krav til vekterutdanning

Det er nye krav til vektere som tar utdanning fra januar 2018

Fra januar 2018 vil det bli et nytt utdanningsløp for vekterutdanningen. Utvidet timeantall undervisning, ny læreplan og nettkurs er noen av endringene som dere kan vente dere fra begynnelsen av neste år.

Sikkerhetsakademiet er godkjent av Politidirektoratet (POD) som leverandør av lovpålagt vekterutdanning. Vi har erfarne og meget kompetente instruktører som alle har gått på nye kurs for å tilpasse seg ordningen. Kombinert klasseromsundervisning med nettkurs gjør oss til et førstevalg innen vekterudanningen ved årsskiftet.

Vi tilbyr hele utdanning for kr 25.500,- som inkluderer tilgang til nettkurs, undervisningsmateriell, undervisnings-app, utdanningsforum og bøker. Har du tatt kurs hos oss oss før gir vi deg 15% rabatt på den nye utdanningen (gjelder frem til 15. februar 2018). Bedriftskunder med egen avtale vil få tilsendt nye tilbud ved årsskiftet.

 

Den nye utdanningen vil skje på følgende måte:

  • 115 klokketimer undervisning i klasserom i henhold til oppsatt læreplan.
  • 28 timer e-læring (nettkurs), innsendingsoppgaver, gruppeoppgaver med videre.. Disse oppgavene skal deltageren gjennomføre utenfor vanlig undervisning.
  • 45 timer praksis som gjennomføres i regi av Sikkerhetsakademiet.
  • 6 timer eksamen som er todelt. Første del er en elektronisk besvarelse av en flervalgsprøve (multipel choice), denne har 80 spørsmål med svaralternativer og deltager vil få inntil 4t på å besvare prøven. Ved bestått vil deltager gå videre til del to som er en casebasert oppgave som skal presenteres muntlig for sensorer. Begge deler må bestås før utdanning er godkjent.
    Utdanningen går over omtrent 5 uker.

Regodkjenning: Fra 1. januar 2018 må alle som i dag har en vekterutdanning, og som ønsker å beholde sin godkjenning, gjennomføre regodkjenning innen fire år. Sikkerhetsakademiet tilbyr regodkjenning så snart dette er tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har behov for dette.

I gammelt utdanningsløp hos oss: Er du registrert på kurs hos oss i den gamle ordningen fra 2017 (trinn 2 eller 3) vil du måtte fullføre denne utdanningen innen 31. mars. meld deg på kurs allerede nå.

Ved spørsmål kan du benytte kontaktskjema nedenfor eller sende en e-post til: post@sikkerhetsakademiet.no